Raudbetehummus
Mat
/
February 25, 2023

Hummus, både i raudbeteversjon og i vanleg versjon er ein høgdare både som pålegg på brødskiva, til dip med chips eller grønsaker, og som topping på salaten. Om du lagar mykje om gongen, kan du fryse ned i porsjonar og ha på lur i fryseboksen. Der held den seg fint i opp til fire månadar.
Det finst mange variantar med og utan kvitlauk eller med ulike krydder, men denne kombinasjonen med kvitlauk, spisskummen og cayennepepar er den eg oftast dett tilbake på. Sødmen frå raudbetane vert ekstra god med litt spark frå dei sterke kryddera.

Ingrediensar
- 1 raudbete, kokt eller bakt i terningar
- 1 boks ferdigkokte kikerter
- 2 ss vatn frå kikertene
- 2-3 ss olivenolje/rapsolje
- 2 ss tahini (sesampasta)
- 1 fedd kvitlauk, knust
- 1 ts spisskummen
- 1 ts cayennepepar
- litt sitronsaft
- 1 knip salt
Bruk ei matmølle/food processor eller blender og mos raudbete, kikerter, vatn og tahini til ein jamn purè. Ein kan fint lage ein magrare versjon ved å kun bruke vatn frå kikertboksen eller vanleg vatn frå springen i hummusen, men om du vil ha ein mindre tørr og meir siljemjuk konsistens, kan ein blande i nokre spiseskeier olivenolje eller rapsolje også. Det plar eg å gjere.
Smak til med kvitlauk, spisskummen, sitronsaft og salt som du blandar i litt og litt. Mengdene eg nyttar er dei eg har oppgitt i ingredienslista.