GLITTER OG GRØNSKE

Knuste poteter

Mat

/

No items found.

January 25, 2023

Det er ikkje så alt for ofte me har kokte poteter til middag, men når det skjer, har me alltid poteter til overs då eg koker for mange. Det er ikkje dumt, for då kan ein lage knuste poteter som er enda betre, dagen etterpå!

Det fine med knuste poteter, er at dei både får den deilige, mjuke potetkonsistensen i midten og samstundes også sprø kanter. I tillegg er det veldig enkelt å lage og dei kan toppast med det eine med det andre og etast anten aleine som ein rett, eller som tilbehør til noko meir.

Knuste poteter

  • ynskja antal poteter
  • olivenolje eller rapsolje
  • smør
  • salt og pepar
  • krydder, ost, pesto eller anna ynskja topping

Sett omnen på 200 grader, over- og undervarme. Hell litt olje i ei ildfast form og legg potetene på toppen med litt avstand til kvarandre. Bruk ein potetstappar eller noko anna med flat, brei ende til å presse kvar enkelt potet ned. Gjerne så flat som mogleg utan at den går fullstendig i stykker. Legg ein klatt smør på toppen av kvar potet og hell over litt olje. Smøret sørger for smak og olja for at dei vert sprø og gode på overflata. Topp med litt salt og pepar. Om du ynskjer ekstra smak, kan du tilsette litt pesto, krydder eller ulike typar ost på toppen.

Steik på midterste rille 40-50 minutt. Her er steiketida avhengig av storleiken på potetene, så følg gjerne litt med på slutten.

Tips 1: ein følgjar på Instagram tipsa meg om at ho ofte kokte ein kjele med poteter slik at ho hadde ei ladning ståande i kjøleskapet til middagar utover veka. Kokte poteter kan ein lage mykje godt av, så det er ein super idé! Særleg når det ofte er koketida som får folk til å rygge når dei skal lage middag. Kokte poteter held seg fine i 4-5 dagar i kjøleskapet.

Tips 2: kryddersmør er gull å ha i kjøleskapet. Det kan nyttast til mykje, og er supert på knuste poteter. Over er ein variant der eg nytta heimelaga ramslauksmør på toppen. Då romtempererte eg vanleg meierismør og elta inn finkverna ramslauk, men du kan fint bruke andre krydder også. Om du vil lage deg eit lite lager, er det fint å fryse ned kryddersmør i porsjonar. Då held det seg opp til 3 mnd i fryseboksen.

Laster kommentarer...
Ved å klikke «Godta» aksepterer du lagring av cookies/informasjonskapslar. Cookies blir brukt til å utbetre side navigering, og samle brukarstatistikk for nettsida for å utbetre innhald og brukaroppleving. Du kan sjølv administrere kva du samtykker til ved å klikke på Preferansar. Les vår Personvernerklæring for meir informasjon.