Eplemüsli
Kvardag
/
October 16, 2023

Eg har ei fast oppskrift når eg lagar müsli. Eller, fast og fast fru Blom! Det er ei ekte rydde-i-skapa-oppskrift. Man tager kort og godt hva man haver av gryn, frø, nøtter og krydder, blandar i litt vatn og olje og steiker det i omnen. Vips har du knasande god müsli, men stadig vekk med nye smakar og samansetningar.
I haust tilsette eg for første gong tørka eple, og eg skjønar ikkje kvifor eg ikkje har gjort det før. Det gir eit friskt innslag og er ein genial måte å få brukt eplene i eplehagen på nye vis.
Ingredienser
- 1 l. blanding av frø, grovhakka nøtter og gryn.
- 2-3 skrelte eple, raspa på rivjern (grovt)
- 1/2 dl. kaldpressa rapsolje
- 1 dl. vatn
- 1 ts. kanel / kardemomme
- 2-3 ss lønnesirup
- Pittelitt salt
Rør saman alle ingrediensene. Fordel utover eit steikebrett, dekka med bakepapir. Steik på 120 grader i 1,5 - 2 timar.* Vend blandinga litt med jamne mellomrom. La blandinga avkjøle seg før du heller den over i ei krukke eller annan behaldar.
Nyt saman med youghurt, kefir eller på toppen av ein smoothie. Dette er like godt som frukost, kvelds eller ein kvardagsdessert etter middag.
*når eg lagar denne müslien utan eple, kan eg ha høgare temperatur og steiker på 200 grader, over- og undervarme i 15 minutt. Hugs å vende blandinga kvart femte minutt, så den blir jamt steikt.